informatie

Voor gezinnen met kinderen (zonder ooievaarspas) waar hulpverleners betrokken zijn, die ook niet in staat zijn om de contributie te betalen, is er altijd de mogelijkheid om met de hulpverleners te overleggen om een ooievaarspas aan te vragen. Tot de aanmelding is afgerond en bevestigd, kunnen de kinderen in ieder geval gratis bij ons sporten.

Ittihad is ook voor vluchtelingenkinderen.

Ook vluchtelingenkinderen kunnen bij ons sporten. Het is ook belangrijk voor deze kinderen om samen te sporten bij een sportclub. Sport en spel verbinden, kinderen maken er nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Deze kinderen zijn bij ons ook warm welkom op de club. Sportclub Ittihad wil deze kinderen helpen om lekker in hun vel te gaan zitten en goed kunnen ontwikkelen.

Ga naar www.ooievaarspas.nl/aanbieders

binnensport mag nog niet maar vanaf 3 maart Buitensport tot 26 jaar wel mogelijk. 

beste leden ouders en verzorgers ,

twee weken geleden stonden veel mensen op de schaats, vorige week konden we recht zeggen dat het voorjaarsreces is begonnen. Ik hoop dat jullie genoten hebben van het prachtige winterweer en ook van de lente.

De corona maatregelen vragen veel van ieder uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Tijdens de persconferentie van vorige week dinsdag gaf demissionair premier Rutte aan dat de Britse variant voor veel besmettingen zorgt, waardoor een derde golf onvermijdelijk lijkt. De lockdown en de avondklok blijven voorlopig dan ook van kracht maar gelukkig was er ook goed nieuws. Een aantal regels worden versoepeld, waaronder die voor buitensport. Vanaf 3 maart mogen mensen tot 26 jaar met meerder personen samen buiten sporten.

Wij zijn als bestuur ontzettend blij dat meer jongeren en jongvolwassen weer samen kunnen sporten bij hun vereniging. Het is een stap in de goede richting. Bewegen is essentieel voor onze lichamelijke en mentale gesteldheid, zeker nu tijdens de pandemie. Het gaat om meer dan bewegen. Minstens zo belangrijk is het sociale contact dat jonge mensen, door te sporten op hun club, weer kunnen hebben. 

wij gaan vanaf 3 maart gelijk starten met buitensporten op de sportpark De verademing Gaslaan. 

dinsdag van 17:00 uur tot 19:00 uur

Donderdag van 17:00 uur tot 19:00 uur

Zaterdag van 17:00 uur tot 19:00 uur

Houden jullie groepsAap in de gatten misschien kunnen wij ook op de voetbalkooi op de delftselaan sporten. 

Wij hopen dat binnensport zo snel mogelijk weer mag. 

——————————————————————————————————————–

Beperkte heropening van de sport

De Nederlandse regering heeft op 6 mei aangekondigd welke versoepelingen er op verschillende momenten worden doorgevoerd ter bestrijding van de verspreiding van het Coronavirus. Vanaf 29 april mocht de jeugd tot en met 18 jaar weer samen, onder begeleiding in de buitenlucht trainen. Voor de jeugd in de leeftijd 13 t/m 18 jaar geldt dat zij zich tijdens het sporten 1,5 meter afstand moeten houden.  Vanaf 11 mei mag iedereen ouder dan 18 jaar weer buiten sporten en bewegen op 1,5 meter afstand van elkaar. Ook hier geldt: alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven verboden. Kleedkamers blijven gesloten.

Als virus onder controle blijft, kan per 1 september en volgende stap worden gezet: alle binnensporten zijn dan weer mogelijk voor alle leeftijden. Sportwedstrijden kunnen dan plaatsvinden zonder publiek. Aangezien dat wij (sportclub Ittihad) hieronder vallen mogen wij pas per 1 september (1 juli) openen.  We staan met elkaar voor de opgave om met de beperkende maatregelen toch iets buiten te gaan doen. Daarom willen wij vanaf 2 juni beginnen in de buitenlucht trainingen op de Delftselaan. Tijdens het sporten moeten wij afstand houden van 1,5 meter. Mocht het kabinet daarin verandering aankondigen, dan wordt dit uiteraard gevolgd.

Nu we waarschijnlijk tot 1 september nog niet binnen mogen sporten, hebben wij besloten om in de buitenlucht alvast te starten met trainingen.

– De trainingen vinden plaats op dinsdag en zaterdag tussen 18:00-20:00

Blijf thuis bij symptomen COVID-19:

Verkoudheid

– Niezen

– Hoesten

– Keelpijn

– Moeilijk ademen en koorts

________________________________________________________________________

Taekwondo informatie

Taekwondo is een Koreaanse martial art en tevens de nationale sport van Zuid-Korea. Als je kijkt naar het wereldwijde aantal beoefenaars is het duidelijk dat taekwondo ‘s werelds meest populaire martial art is. Vertaald uit het Koreaans betekent ‘tae’ voet, ‘kwon’ betekent vuist en ‘do’ betekent weg.  ‘de weg van vernietigen met de handen en voeten’. Sommigen vertalen het als: ‘de kunst van stoten en trappen’.

de populariteit

De populariteit van taekwondo heeft ertoe geleid dat de martial art in verschillende wijzen ontwikkelde. De kunst of sport heeft verschillende domeinen: gevechtstechnieken, zelfverdediging, kunst, sport, meditatie en filosfie. Zowel in Zuid- als Noord Korea is taekwondo onderdeel van de militaire opleiding.

vormen

Traditioneel taekwondo is eigenlijk niet wedstrijdgericht, maar stamt uit militaire oorsprong met grote nadruk op dodelijke aanvalstechnieken. Modern taekwondo legt meer de nadruk op controle en zelfverdediging. Er zijn formeel twee stijlen van deze sport. Deze stijlen hebben beiden een eigen wereldorgaan: WTF (world taekwondo federation) en ITF (international taekwon-do federation). Dit uit zich in vrijwel alle onderdelen die het taekwondo omvat. Het wedstrijdsysteem van sparring is and compleet anders bij beide stijlen, evenals de patronen.

Wanneer taekwondo in zijn complete vorm wordt beoefend, geeft men voldoende aandacht aan de belangrijkste fysieke onderdelen: patronen (tuls of poomsee), sparring (kyorugi of matsogi), zelfverdediging (hosinsul), breektechnieken (gyok pa) en speciale technieken. Bestuderen van de theorie en filosofie behoort echter ook niet te ontbreken in het lesprogramma.

Hoewel er grote verschillen zijn tussen de twee hoofdstromingen en tussen de verschillen organisaties, kan men de kunst in het algemeen omschrijven als één die de nadrukt legt op krachtige traptechnieken vanuit een mobiele stand. De beoefenaar maakt hierbij gebruik van de grotere ‘reach’ en kracht van het been vergeleken bij de armen. De training omvat over het algemeen een system van blokkeren, trappen, stoten, open handslagen en soms ook verschillende worpen, vegen en gewrichtsklemmen.

Materialen

Voor taekwon-do training zijn er verschillende materialen benodigd. Het verschilt per stijl welk soort pak vereist is. Bij WTF Taekwondo gebruikt men de moderne V-hals uniforms, bij ITF Taekwon-do de authentieke ITF dobok. Verder gebruikt men scheen- en onderarm beschermers, een hoofdbeschermer en borstpantser bij WTF Taekwondo. Bij ITF gebruikt men de zogeheten safety equipment, bestaande uit een paar handschoenen en voetbeschermers. Tegenwoordig is ook bijna altijd een hoofdbeschermer verplicht. Ook in deze stijl worden scheenbeschermers soms gebruikt. Bij beide stijlen wordt een gebitsbeschermer aanbevolen en is een kruisbeschermer verplicht voor mannen.

Taekwondo ontstond begin jaren 50 toen vijf oorspronkelijke kwans besloten hun krachten te bundelen binnen één stijl. Later kwamen daar nog een aantal kwans bij.

De vijf oorspronkelijke kwans zijn:

  • Chung Do Kwan – stijl: Tang Soo Do – In 1944 opgericht door Won Kuk Lee
  • Moo Duk Kwan  – stijl: Hwa Soo Do, Tang Soo Do – In 1945 opgericht door Hwang Kee. Deze kwan scheidde zich later af en ging zelfstandig verder.
  • Song Moo Kwan – stijl: Tang Soo Do – Opgericht op 11 maart 1946 door Byung Jick Ro
  • Kwon Bop Bu/Chang Moo Kwan– stijl: Kwon Bup, Kong Soo Do – In 1946 opgericht door Byung In Yon
  • Yun Moo Kwan/Jidokwan – stijl: Kong Soo Do – Opgericht op 3 maart 1946 door Sang Sup Chun

Invloedrijke kwans die zich later aansloten zijn:

  • Han Moo Kwan – stijl: Kong Soo Do – In 1954 opgericht door Kyo Yoon Lee. Zijn kwan was een aftakking van Yun Moo Kwan/Jidokwan.
  • Oh Do Kwan – stijl: Tang Soo Do – In 1955 opgericht door Choi Hong Hi, Tae Hee Nam en Cha Kyo Han. Deze kwan was een aftakking van Chung Do Kwan.
  • Kang Duk Won – stijl: Moo Do – Opgericht in 1956 door Chul Hee Park en Jong Pyo Hong. Deze kwan was een aftakking van Kwon Bop Bu/Chang Moo Kwan.
  • Jung Do Kwan – stijl: Tang Soo Do – Opgericht in 1956 by Yong Woo Lee. Ook deze kwan was een aftakking van Chung Do Kwan.

In het begin werd de naam tae soo do gebruikt om de beoefende vechtkunststijl aan te duiden. In 1955 werd deze naam vervangen door de naam taekwondo. Deze naam is bedacht door de Koreaanse generaal Choi Hong Hi, nadat deze scholen zich verenigd hadden in de Koreaanse Taekwondo Associatie (K.T.A. ). In 1966 werd de International Taekwondo Federation opgericht als eerste wereldwijd verspreidde taekwondobond. In het begin leek taekwondo veel op shotokan-karate, maar gaandeweg ontwikkelde het zich tot een opzichzelfstaande unieke stijl. Bij die ontwikkeling werd inspiratie geput uit het taekgyeon, dat destijds onder hernieuwde belangstelling kwam te staan.

Alhoewel de wering en standen ongeveer hetzelfde zijn als bij shotokan-karate, legt taekwondo meer accenten op de ontwikkeling van traptechnieken, beweeglijkheid en aaneenschakelingen van diverse technieken (dynamischer). Echter, voor de duidelijkheid moet gesteld worden dat taekwondo, zoals beoefend door de oude grootmeesters, ook een significante rol toebedeelt aan het gebruik van de handen.