Ooievaarspas & leergeld

Voorbeeld van afbeelding

Ooievaarspas | gratis theaterlessen | Haags Theaterhuis

100% korting op de contributie voor kinderen tot 18 jaar en 50% voor 18 jaar en ouder

Voorbeeld van afbeelding

kinderen doen mee

– Leden tot 18 jaar  krijgen 100% korting op de eerste activiteit. Leden die 18 jaar en ouder zijn, geldt een korting van 50% voor de eerste sport.

  • KDM eerste sport 100% korting en tweede sport 50% korting

Voorbeeld van afbeelding

Over de Ooievaarspas

De Ooievaarspas biedt korting op allerlei activiteiten op het gebied van sport, cultuur, contributie, lidmaatschap en entree. De Ooievaarspas is voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk met een laag inkomen. Dit en meer informatie over de Ooievaarspas kunt u onderstaand vinden.

logo ooievaarspas Leuker dan je denkt BANNER – Scouting Orion

Ooievaarspas aanvragen
Wilt u de Ooievaarspas aanvragen? Kijk dan voor de voorwaarden op www.denhaag.nl/ooievaarspas. Hbo- en wo-studenten die recht hebben op studiefinanciering of een DUO-lening, komen niet in aanmerking voor de Ooievaarspas.

Vervolgstappen

  • Nadat u een aanvraag heeft gedaan krijgt u een ontvangstbevestiging per post. Daarna stelt de gemeente binnen 8 weken vast of u de Ooievaarspas krijgt.

  • Als u recht heeft op de Ooievaarspas ontvangt u een pasfotoformulier. Stuur dit formulier samen met een kopie van uw identiteitsbewijs en een recente pasfoto zo gauw mogelijk terug.

Ooievaarspas verlengen

De Ooievaarspas is 1 kalenderjaar geldig. Veel Ooievaarspassen worden automatisch verlengd, om te voorkomen dat iedereen met een toekenning ieder jaar de Ooievaarspas opnieuw moet aanvragen. U ontvangt vóór 1 november bericht of uw Ooievaarspas voor het volgende jaar verlengd wordt. U krijgt dan een brief, deze geldt voor het hele gezin (met kinderen tot 18 jaar).

Heeft u vóór 1 november geen bericht ontvangen? En wilt u de Ooievaarspas blijven gebruiken? Doe dan een (nieuwe) aanvraag.

Heeft u al een Ooievaarspas en wordt deze verlengd voor het volgende jaar? Dan wordt de pas binnen 15 werkdagen weer geactiveerd.

Ooievaarspas kwijt?

Bent u uw Ooievaarspas kwijt? Vraag dan een nieuwe pas aan. Uw oude pas wordt dan geblokkeerd. U kunt de pas éénmalig opnieuw aanvragen.

Woont u in Leidschendam-Voorburg of Rijswijk? Neem dan contact op met uw eigen gemeente.

Extra voordeel voor kinderen

Via de regeling Kinderen Doen Mee kunnen kinderen gratis meedoen aan 1 sport- en 1 culturele activiteit per jaar.

Korting voor 18 jaar en ouder

Voor pashouders van 18 jaar en ouder geldt uitsluitend de 50% kortingsregeling.

Gratis reizen

Ontvangt u AOW? En heeft u recht op de Ooievaarspas? Dan kunt u ook gratis reizen met het openbaar vervoer binnen Den Haag.

Contact

Heeft u nog vragen over de Ooievaarspas? Neem dan contact op met de gemeente.

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijving

Stichting Leergeld Den-Haag

Naast 100% korting hebben leden met een Ooievaarspas ook recht op €150,- aan materialen:

  • U moet zich aanmelden bij stichting Leergeld

  • Hier krijgt u een aanvraagformulier i.v.m. vergoeding voor de sportkleding.

  • Dit formulier vult u in en moet u laten ondertekenen door onze vereniging.

  • Het ingevude formulier levert u weer in bij stichting Leergeld.

  • Via stichting Leergeld krijgt u een waardebon van  €150,- of €100,-

  • Deze waardebon levert u in bij onze vereniging, vervolgens ontvangt uw kind €150,- aan kleding die hij/zij nodig heeft.

Materialen sport en cultuur

Is uw kind 4 jaar of ouder maar nog geen 18? Heeft uw kind een Haagse Ooievaarspas en is het lid van een club of organisatie die meedoet met de Ooievaarspasregeling? Dan kunt u bij Leergeld Den Haag een aanvraag indienen voor de materialen: bijvoorbeeld taekwondo pak, beschermers, sporttas en schoenen.

Doet u voor het eerst een aanvraag? Dan ontvangt u een waardebon van maximaal € 150,-. Voor een tweede of volgende aanvraag geldt een maximum van € 100,-.

Op www.leergelddenhaag.nl vindt u meer informatie

Stichting Leergeld Den Haag, Newtonstraat 4V,                                               2562 KR Den Haag  Tel: 0703601337,  info@leergelddenhaag.nl

Voor gezinnen met kinderen (zonder ooievaarspas) waar hulpverleners betrokken zijn, die ook niet in staat zijn om de contributie betalen, is er altijd de mogelijkheid om met de hulpverleners te overleggen om een ooievaarspas aan te vragen. Tot de aanmelding is afgerond en bevestigd, kunnen de kinderen in ieder geval gratis bij ons sporten.

Ga naar www.ooievaarspas.nl/aanbieders

Klik  hier om een ooievaarspas  aan te vragen